Tech

Dit slimme pak van Superflex moet ouderen helpen met bewegen

Geschreven door  | 

Het is geen wearable die je om je pols doet en je motiveert om een rondje te gaan hardlopen. In plaats daarvan ontwikkelt de startup Superflex uit de Verenigde Staten een wearable die je om je hele lichaam draagt en echt helpt bij het bewegen. Een van de personen achter dit slimme pak sprak deze week met The Verge om dat toe te lichten.

De digitale kleding is bedoeld voor ouderen die niet meer zo mobiel zijn. Met sensoren wordt de houding van de persoon gemeten, maar ook welke bewegingen hij of zij maakt. Die data moet razendsnel geanalyseerd worden, waarna het pak de drager kan ondersteunen bij de beweging die hij wil maken.

Het pak is ontworpen door mensen met een achtergrond in robotica en kledingdesign. Met 10 miljoen dollar aan investeringen uit Japan moet het pak verder ontwikkeld worden. Het pak van Superflex is nu nog slechts een concept. Ze moeten in ieder geval in 2018 op de markt verschijnen. Op dat moment moeten ze ook zo makkelijk mogelijk in gebruik zijn: geen extra controllers, knopjes of iets anders dus.

Dagelijks plaatsen we het laatste nieuws op tech-gebied. Heb jij tips of een aanvulling? Zet het in een reactie!