Media

Dat wordt een leuk weekend met Dubsmash

Geschreven door  | 

Het is vrijdag en ik sta in het bedrijfsrestaurant te multitasken als een malle. Dit is het momentje dat ik in korte tijd zowel mijn knaag- als leesvoer verzamel. Terwijl ik met mijn linkerhand een broodje pak – een foccacia met rosbief zal mijn maag minder doen rammelen – scroll ik met rechts mijn twittertimeline door. En dan stuit ik op een tweet van iCulture: “De nieuwe hype op WhatsApp heet #Dubsmash: beroemde quotes playbacken”.

Geef me een hype, geef me een gelegenheid om te playbacken en ik ben om. Ik stuur de downloadlink (Google Play en App Store) naar de WhatsApp-groep met mijn collega’s, die inmiddels alweer boven achter hun bureau zitten. “Wie test Dubsmash als eerst?” vraag ik erbij. Wel handig om te weten: ik werk bij Digital Services, naar mijn mening de leukste T-Mobile afdeling die het gretigst is als het om nieuwe apps gaat. Ik weet dus wel zeker dat mijn vraag binnen no-time beantwoord zal worden, zeker op zo’n typische vrijdag.

Intussen reken ik mijn broodje af en loop met mijn lunch naar de lift. En ja hoor, nog voordat de lift op de vierde etage is, staat het eerste Dubsmash-filmpje in de WhatsApp-groep, en dan is mij duidelijk wat dit voor app is: collega Bart playbackt (‘dubt’) een quote uit de documentaire ‘Het Beste Voor Kees’. Misschien ken je de scene wel, waarin Kees wat ontevreden is over de rijstijl van een Oosterbuurman en zich daar wat onsubtiel over uitlaat. Ik zal hem niet quoten, maar ik kan een beetje grove humor op de vrijdagmiddag wel waarderen.

Dat is dus Dubsmash: de app staat vol bekende quotes uit films en series. Selecteer er een, let the camera roll en je hebt een lachwekkend filmpje dat je doorstuurt op bijvoorbeeld Whatsapp. Haantjes als de mannen bij mij op de afdeling zijn, moet de ene dub natuurlijk nog beter, grappiger en vooral grover dan de ander. Ik lieg niet als ik zeg dat ik tranen van het lachen heb wanneer ik het ene filmpje na het andere afspeel.
Ik stuur de link ook naar mijn vrienden, die vast iets minder tijd hebben voor dit soort gein op de vrijdagmiddag. Geeft niks, niet iedereen heeft een manager die dit soort ‘onzin’ waardeert. Of, sterker nog, hier zelf keihard aan meedoet. De mijne Dubsmasht er inmiddels op los.

Het weekend ramt op de deur, ik ga hem zo binnenlaten. Ik kijk nu al uit naar de dagen en WhatsApp-gesprekken die gevuld worden met de meest hilarische dubs. Meelezende vrienden: kom maar op met jullie versies van Judeska, Freek Vonk, Matsoe Matsoe en vooruit, omdat ie zo grappig is: Kees. Dit wordt een leuk weekend. Thanks Dubsmash.

Bij T-Mobile werk ik hard aan dit Live Forward platform. Hierbij wil ik jou verder helpen, door toffe of handige artikelen te plaatsen. Ook zorg ik er graag voor dat mijn collega's in contact komen met klanten, zodat T-Mobile steeds klant- en toekomstgerichter wordt! :-)