Blog

Foto’s, contacten en apps overzetten van iPhone naar Samsung

Geschreven door  | 

In de shop krijg ik vaak de vraag hoe je makkelijk foto’s, apps en contacten kunt overzetten van iPhone naar Samsung Galaxy. Dat is niet moeilijk met Smart Switch. Ik leg het je stap voor stap uit.

Makkelijk gegevens van iPhone naar Samsung overzetten

Samsung heeft het handige Smart Switch geïntroduceerd. Hiermee zet je gegevens eenvoudig over tussen toestellen, op de manier die jij handig vindt: draadloos met de app, via een kabel of via de computer. Of gebruik de diensten van Google, waarmee je ook makkelijk met je laptop kan synchroniseren.

Via de Smart Switch app

Met de Smart Switch-app kun je een kopie van je iCloud op je Samsung zetten. Hiervoor moet je op je iPhone je iCloud aan hebben. Ga op je iPhone naar Instellingen > iCloud en selecteer wat je in je back-up wilt hebben. Nu je iCloud-kopie is gemaakt, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Stop je simkaart in je nieuwe Samsung Galaxy.
 2. Zet je nieuwe Samsung Galaxy aan. Doorloop de stappen van je nieuwe toestel.
 3. Als je door deze flow bent, download op je nieuwe Galaxy de Smart Switch-app in de Play StoreScreenshot_2016-03-09-16-57-28
 4. Start de app, selecteer iOS apparaat en tik op Start.Screenshot_2016-03-09-17-02-06
 5. Vul nu het e-mailadres in waar je iCloud mee verbonden is. Dit heb je op je iPhone moeten gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een app wilde downloaden. Tik op Inloggen.Screenshot_2016-03-09-17-02-36
 6. Je Samsung haalt nu gegevens in je iCloud.Screenshot_2016-03-09-17-03-21
 7. Je ziet een overzicht van wat je kunt importeren. Selecteer wat jij wilt importeren en tik op Importeren.Screenshot_2016-03-09-17-03-30
 8. Het importeren start. Dit kan een paar minuten duren.Screenshot_2016-03-09-17-03-42
 9. Na de melding ‘Inhoud overgedragen’ kun je jouw gegevens op je Samsung Galaxy terugvinden.Screenshot_2016-03-09-17-05-16

Via de Smart Switch kabel:

Bij je nieuwe Samsung Galaxy S7 krijg je een micro-USB-connector geleverd. Deze kun je gebruiken om je nieuwe toestel te verbinden met je oude iPhone. Heb je deze kabel niet? Vraag er dan een aan.

 1. Stop de micro-USB-connector in je Samsung. Doe hier vervolgens je iPhone kabel in, en verbind die met je oude toestel.micro-connector-usb
 2. Je Samsung zal nu verbinding proberen te maken met je iPhone. Tik op je iPhone op Vertrouwen om dit toe te staan.iphone-vertrouwen
 3. Het synchroniseren begint. Volg nu stappen 5 t/m 9 die hierboven staan.

Via de computer of laptop:

Als je de back-up van je iPhone op je computer of laptop hebt staan, kun je deze ook gewoon overzetten naar je Samsung.

 1. Download Smart Switch op je PC of op je Mac
 2. Als je dat nog niet hebt gedaan, maak dan een back-up van je iPhone door deze met de kabel te verbinden aan je computer of laptop.
 3. Start Smart Switch op je computer
 4. Selecteer jouw iPhone
 5. Selecteer de inhoud die je wilt hebben op je Samsung
 6. Klik op Start transfer
 7. Je gegevens worden nu overgezet!

Met je Google-account:

Collega Ruud zweert bij Google-diensten, zo is te lezen in zijn blog over Google Foto’s. Met jouw Google-account kun je niet alleen makkelijk foto’s, agenda’s en contacten overzetten tussen toestellen. Je kunt al deze items ook altijd op je laptop zien. Zo bekijk je makkelijk je agenda op je laptop en hoef je foto’s niet te mailen om ze op je grote computerscherm te zien.

 1. Maak Google-account aan
 2. Synchroniseer o.a. je mail, contacten en agenda op je iPhone: Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Nieuwe account > Google en log in met je Google account
 3. Zet vervolgens aan (dus: schuifje op groen) wat je gesynchroniseerd wilt hebben. Als je dit direct op je Samsung wilt hebben, ga dan naar stap 6.
 4. Om foto’s te synchroniseren, download je op je iPhone Google Foto’s.
 5. Geef toestemming om foto’s van je iPhone te back-uppen naar Google Foto’s.
 6. Op je nieuwe Samsung ga je naar Instellingen > Accounts > Account toevoegen > Google > Inloggen. Nadat je bent ingelogd, staan al jouw foto’s, agenda-items en contacten op je nieuwe toestel!

Is het gelukt om jouw data over te zetten? Laat het me weten, ik help je graag verder!

Ik werk als shop advisor in de T-Mobile winkel in Heerlen, waar ik klanten graag adviseer in hun keuze voor een toestel of abonnement.

 • ChrisLaarman

  Inderdaad handig, Jeffrey. 🙂

  1) Toch ga ik nog verder dan je collega Ruud. Ik zou iedereen aanraden om alle gegevens (waaronder foto’s) die ze bij de hand willen houden on-line te bewaren: in de cloud of op een eigen netwerkstation (NAS).

  Dan hoef je niets over te zetten, dan kun je er altijd bij, dan kun je bestanden met anderen delen.

  Ik zeg erbij, dat dan een ander “gevaar” dreigt: dat gewiste foto’s blijven terugkomen vanaf andere apparaten. En dat dezelfde foto in verschillende resoluties voorkomt.

  2) Uitweiding:
  Ik heb dat “terugkomen” niet bij andere bestanden. Dus zie ik nu opeens als oplossing (voor mezelf en voor andere cloud-gebruikers, niet voor mensen die hulp willen bij het overzetten van gegevens van het ene toestel op het andere): verplaats de “goede” foto’s naar een andere map in de cloud, dan kun je alwat “terugkomt” gerust wissen. Dan wordt je Foto’s map dus tot een soort “Postvak In” voor afbeeldingen.

  3) Verdere uitweiding:
  Aangaande die andere gegevensbestanden (de niet-foto’s): ik heb zelf een duidelijke voorkeur voor apps die hun gegevens in de cloud (bijvoorbeeld Google Drive, OneDrive) kunnen opslaan.

  4) Gegevens, maar geen bestanden:
  Sommige dingen laten zich blijkbaar slecht overzetten of algemeen toegankelijk maken. Bij mij betreft dat de Groepen waarin ik in Gmail mijn Contactpersonen organiseer. Dat lijkt me een aandachtspunt bij het helpen van mensen die in afzonderlijke apparaten denken.

 • Laurien Jansen

  Is alleen gegevens geen apps en gegevens kan nog makkelijker dan die app

 • Daphne Swart

  dit lukt mij dus echt voor geen meter :'(