Tech

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus binnenkort verkrijgbaar bij T-Mobile

Geschreven door  | 

Update: vanaf 19 september te bestellen

Het is zover. Zojuist zijn tijdens de jaarlijkse Apple keynotes in Californië twee nieuwe iPhone’s gepresenteerd. Vorig jaar stond alles in het teken van kleur. Dit jaar staat het formaat van de iPhone centraal. Door alle geruchten zagen we het al aankomen. Met de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn de smartphones van Apple vanaf nu groter en dunner dan ooit.

iphone6-1

Uiterlijk
De iPhone 6 is met haar 4.7 inch een flink stuk groter dan de iPhone 5s die een 4 inch scherm heeft. Vind je een 4.7 inch scherm op je smartphone nog steeds te klein? Geen probleem! Apple heeft voor jou de iPhone 6 Plus met een 5.5 inch scherm in het leven geroepen. Om de telefoons ook goed met één hand te kunnen gebruiken heeft Apple de aan/uit knop naar een lager plekje aan de zijkant verplaatst. Ook is nieuwe foefje ‘reachability’ geïntroduceerd. Klik twee keer op de home knop en het scherm komt omlaag. Zo zijn de bovenste knopjes makkelijker te gebruiken.
De schermen van de iPhone’s zijn groter geworden, terwijl de telefoons enkele millimeters dunner zijn geworden. De iPhone 5s is 7.6 millimeter dik, terwijl de iPhone 6 en 6 Plus respectievelijk 6.9 en 7.1 millimeter dik zijn. Klinkt als een groot verschil al zal het verschil nauwelijks voelbaar zijn. Daarnaast zijn de hoeken van de nieuwe iPhone’s ronder dan de voorgaande modellen en beschikt helaas alleen de iPhone 6 Plus over een full HD scherm. Beide iPhones verschijnen in de gebruikelijke kleuren goud, zilver en space gray.

iphone6-2

Enkele specificaties
Met elke nieuwe iPhone introduceert Apple ook een nieuwe chip. De A8 chip zou er onder andere voor moeten zorgen dat het grafisch vermogen 50% sneller is. Ook zou de A8 chip er voor morgen zorgen dat de telefoon 20% sneller zijn dan de voorgaande modellen. Nieuw in iPhone’s is de M8 chip, ook wel de “motion coprocessor” genoemd. Deze chip is speciaal ontwikkeld voor fitness apps en herkent bijvoorbeeld of je fietst of rent, berekent de afgelegde afstand en herkent hoogtes. Klinkt interessant en wij zijn dan ook erg nieuwsgierig hoe dit straks in het echt zal gaan werken.
Wat betreft de camera zijn we voornamelijk onder de indruk van de nieuwe video mogelijkheden. Met HD video leg je tot 60 frames per seconde vast. Daarnaast is het mogelijk om in slow motion te filmen. Kies je voor deze optie, dan leg je tot 240 frames per seconde vast! Vanaf nu kan ook jij een professioneel ogend filmpje maken.

iphone6-3

Internet
Met de iPhone 6 en 6 Plus introduceert Apple ‘VoLTE’. Dit is de Engelse afkorting voor bellen over 4G. Ook is bellen over een Wi-Fi verbinding met de nieuwe iPhone’s mogelijk. Deze laatste functie is in het leven geroepen om bellen in gebouwen beter te maken. Zowel ‘VoLTE’ als bellen over Wi-Fi worden voorlopig alleen in de Verenigde Staten mogelijk gemaakt. Op dit moment is nog niets bekend over een eventuele introductie in Nederland.

Nog meer….
Naast nieuwe iPhone’s heeft Apple ook ‘Apple Pay’ en de ‘Apple Watch’ gepresenteerd. De laatste is de langverwachte smartwatch terwijl ‘Apple Pay’ staat voor draadloos betalen via je smartphone. Meer informatie over Apple Pay of Apple Watch is te vinden op de Amerikaanse Apple website.

Hebben?
Wil je meer weten over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus? Op de website van Apple vind je alle informatie over de toestellen zelf. Op onze eigen website houden we je komende tijd op de hoogte over de eerste verkoopdatum, beschikbaarheid en alles wat je wilt weten om de eigenaar te worden van één van deze nieuwe iPhone’s.