Veiligheid & privacy

Je iPhone houdt bij waar je allemaal bent geweest, hoe zet je dit uit?

Geschreven door  | 

Net als vele andere smartphones houdt ook de iPhone actief bij op welke locaties je allemaal bent geweest sinds je hem in gebruik hebt. Deze informatie gebruikt Apple voor op maat gemaakte diensten en verlaat nooit je telefoon, maar lang niet iedereen zit er op te wachten om door zijn smartphone gevolgd te worden. Uitzetten is gelukkig simpel en kan zonder grote veranderingen in het functioneren van je telefoon.

Door je locatie actief bij te houden, kan Apple je met persoonlijke diensten een rijkere ervaring bieden. Zo geeft je iPhone bijvoorbeeld pro-actief aan hoe lang het reizen is van en naar je werk. Al deze informatie wordt alleen opgeslagen op de telefoon en wordt nooit verstuurd via het internet. Wil je de diensten toch liever uitzetten? Ga dan via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen >Systeem naar Veelbezochte locaties en schakel deze functie uit.

Als je dan toch daar bent, is het wellicht een idee om even te kijken wat er nu precies wordt bijgehouden. Je locatie wordt automatisch opgeslagen, dus je krijgt een heel aardig overzicht waar je sindsdien bent geweest met je telefoon. Je kunt daarnaast op elke locatie inzoomen en zien wanneer je er zoal bent geweest.

iphone-locatie-uitzetten

Geen gevolgen

Maak je overigens geen zorgen dat je iPhone anders gaat reageren wanneer je deze dienst uitzet. Uiteraard zullen de gepersonaliseerde diensten van Apple die gebruik maken van deze data niet meer werken, maar andere apps zullen gewoon blijven werken.

De toestemming om gebruik te maken van je GPS geef je namelijk per individuele app en dus heeft het uitschakelen van ‘Veelbezochte locaties’ geen gevolgen voor andere apps.

 

Dagelijks plaatsen we het laatste nieuws op tech-gebied. Heb jij tips of een aanvulling? Zet het in een reactie!