Tech

Levi’s en Google maken een spijkerjasje met touchpad

Geschreven door  | 

In de jaren 90 was een Levi’s 501 spijkerbroek en matching spijkerjasje zo’n beetje het uniform van elke middelbare scholier. Het lijkt erop dat die modetrend binnenkort een comeback maakt, maar dan wel met een twist: Het nieuwste spijkerjasje van Levi’s is namelijk uitgerust met een touchpad, zodat je met je jas direct je smartphone kunt bedienen.

Project Jacquard is een initiatief van Google, dat al langere tijd bezig is met draagbare technologie in kleding. Omdat het er natuurlijk ook een beetje modieus uit moet zien, ging het bedrijf de samenwerking aan met Levi’s, die dit jack ontwierp. Het is onderdeel van de Levi’s Commuter lijn: Een kledingserie die speciaal gericht is op fietsers en mensen die in de stad werken.

Het touchpad op de linkermouw maakt via een bluetooth sensor verbinding met je smartphone. Via gestures op je mouw kun je vervolgens verschillende apps bedienen, bijvoorbeeld je muziek of navigatie. Zelf een app ontwikkelen die werkt met het jasje kan trouwens ook: Google stelt een API beschikbaar voor ontwikkelaars.

Voorlopig is het jasje helaas nog niet in Nederland te koop: Er komt dit najaar eerst een testversie op de markt, voordat het echte product in 2017 gelanceerd wordt. Over de verkoopprijs is op dit moment nog niets bekend.

Dagelijks plaatsen we het laatste nieuws op tech-gebied. Heb jij tips of een aanvulling? Zet het in een reactie!