Netwerk

Onbeperkt internet, zou het dan toch kunnen?

Geschreven door  | 

Je mobiele telefoon buiten net zo gebruiken zoals thuis? Zonder zoektochten naar wifi, extra internetkosten of snelheidsbeperkingen? Vanaf 6 juni kan dat met Oneindig Online op je Smartphone. Ik vertel je het verhaal erachter.

‘Pa, leg die telefoon even weg. We zijn aan het eten’. Ik had niet gedacht dit ooit nog eens te zeggen, maar internet is als water uit de kraan; we kunnen niet meer zonder. Toen ik bij T-Mobile ging werken, was mobiel internet op de eerste iPhones in Nederland nog iets voor ‘erbij’.

Man, is dat even anders nu! In de zoektocht naar de ideale internetbundel hebben we vrijwel alle smaken gehad, van betalen per MB tot onbeperkt internet. In juni voegen we er een nieuw hoofdstuk aan toe: Oneindig Online op je Smartphone. Laat me je meenemen in een klein geschiedenislesje over de internetbundel.

Onbeperkt werd onbemind

In 2008 was T-Mobile de eerste met onbeperkt internet voor een vaste prijs. Wel zo simpel en duidelijk. Die abonnementen werden razend populair en al snel had T-Mobile de meeste smartphonegebruikers van Nederland. Dat ging zo snel dat ons netwerk langzaam dichtslibde. Een pijnlijke, maar duidelijke les: de capaciteit van een mobiel netwerk is beperkt. Om alle klanten een goede ervaring te geven moet je de ruimte dus zorgvuldig verdelen.

En dus stopten we met onbeperkt internet en startten we met internetbundels. Klanten kenden dit al van de belbundels, maar toch vonden veel mensen internet in bundels als een stap terug. En dat lieten ze weten ook! Samen met klanten besloten we onze databundels beter te maken. Het resultaat:

 • nooit meer onverwachte kosten voor mobiel internet
 • altijd verbonden zijn, ook als je bundel op is
 • grotere bundels
 • altijd bijstellen van je bundels
 • en sinds kort: je internetbundel in het buitenland gebruiken zonder extra kosten!

Ondertussen hebben we een compleet nieuw netwerk gebouwd dat in 2016 onafhankelijk getest is als het beste netwerk van Nederland!

Dat kan beter!

Ik hoor je denken: ‘Tuurlijk, de beste bundel op het beste netwerk, die jongens bij T-Mobile zijn wel erg blij met zichzelf. Ze zitten zeker de hele dag elkaar high-fives te geven in hun roze toren.’

Welnee, het kan nog zo veel beter! Als je het mij vraagt is het mobiele internet van de toekomst nog lang niet gevonden. Want hoewel een bundel controle geeft, vertellen klanten me dat ze zich beperkt voelen. Thuis op wifi zijn er geen grenzen: films kijken, muziek luisteren, shoppen, tinderen of facetimen? Je doet het zonder erbij na te denken. Maar zodra je de deur uit stapt, ben je op je hoede: hoeveel MB heb ik nog? Zal ik dit filmpje nu kijken of thuis? Heb ik dit liedje al gedownload of zal ik streamen? En dat is zonde. Datzelfde vrije gevoel wat je op wifi hebt, moet je op een of andere manier toch ook buiten en onderweg kunnen krijgen?

Face your fears: onbeperkt internet

Tja, internet zonder grenzen en bundels gaan niet zo goed samen. Ik had het er eerder al over, we hebben bij T-Mobile niet zulke fijne ervaringen met onbeperkt internet. Dus dit keer moeten we het anders doen. Hoewel onze netwerkexperts het razend spannend vinden, worden ze ook blij van de kans om iets baanbrekends te doen. Het netwerk is een stuk beter dan 5 jaar geleden, dus waarom eigenlijk niet?

Toen we goed naar mogelijke oplossingen keken, leken er toch lichtpuntjes te zijn. Vooral langdurig en intensief gebruik op één plek blijkt voor problemen te zorgen voor het netwerk. Met name als ons netwerk wordt gebruikt als vervanger voor vast internet, bijvoorbeeld door een speciale router te gebruiken. Zolang mensen gewoon gebruik maken van een tablet of smartphone, kan het netwerk een hele hoop hebben.

Grote kleine lettertjes

Daarom hadden we punten van Fair Gebruik opgesteld, waarin we aangaven dat de bundel specifiek bedoeld is voor onbeperkt gebruik op smartphones en niet op andere apparaten. Dit leverde veel reacties op van mensen die vonden dat dit de aard van het vrije internet aantast. Ook de toezichthouder waarschuwde ons dat de voorwaarden in strijd waren met Europese regels rondom netneutraliteit. Dat was natuurlijk nooit de bedoeling, dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing.

Daarvoor hebben we de “Club van 100” opgericht, een Facebookgroep waarin we met Oneindig Online klanten van het eerste uur van gedachten konden wisselen. Dan zie je pas hoe enorm enthousiast klanten worden van dit abonnement. De wielerfan die de Tour de France op zijn telefoon kijkt op een terras, of de directeur van een modestudio die altijd onderweg is en nu eindelijk een zorgeloze mobiele werkplek heeft – daar doen we het voor! Samen met deze klanten zijn we uiteindelijk tot een nieuw voorstel gekomen, deze geldt vanaf 17 oktober en werkt als volgt: iedere dag begin je met 5 GB aan data, is deze op dan kun je die gratis en zo vaak je wilt aanvullen met weer een 1 GB. Op deze manier kun je onbeperkt gebruik maken van internet en blijft de netwerkervaring voor alle klanten optimaal.

En oh ja, we verlagen ook meteen de prijs naar € 70. Natuurlijk ook voor de klanten die het product al hebben.

Daag ons uit en denk mee

Maar hier houden we niet op. Er moeten nog veel meer manieren zijn waarop jij meer uit je smartphone kunt halen. Wij hebben hier een hoop proefballonnetjes, maar we zijn ontzettend benieuwd naar jouw ideeën. Dus heb je zin om mee te denken? Laat hieronder je reactie achter.

Ik ben Sander en ik woon met mijn vriendin en twee piepjonge dochtertjes in Rotterdam. Ik ben marketing manager en ben iedere dag bezig om klanten zo blij mogelijk te maken met onze abonnementen en producten. Ik volg alles wat met sport te maken heeft en vind het heerlijk om te voetballen, hardlopen en een concert te bezoeken.

 • Daan

  Hallo,

  Is het niet mogelijk om ook eens iets met Prepaid te doen met Mobiel Internet? Mischien een Onbeperkt internet bundel tegen lage internetsnelheid voor een schappelijk prijs? Bij KPN Prepaid heb je bv onbeperkt internt voor 128kbs, dat is laag maar wel leuk voor twitter, facebook en da soort zaken.

  Nu zijn de prepaid internet bundels totaal niet aantrekkelijk….

  • Sander

   Hoi Daan, goed idee! Dankjewel! Ik ga het voorstellen bij mijn Prepaid collega’s, ben je zelf ook een prepaid klant? Groeten,
   Sander

   • Daan

    Hi Sander,

    Ik ben eigenlijk al jaren Prepaid klant bij T-mobile, maar een paar dagen geleden attendeerde een vriend van mij dat je bij KPN dus met Prepaid Onbeperkt internet hebt, zoals ik zeg weliswaar tegen lage snelheid, maar voor Twitter, Facebook en surfen op je mobiel met bv Opera Mini is dat toch wel handig dat je geen zorgen meer hebt dat je opeens geen internet verbinding meer hebt of dat je tegoed opeens er doorheen is.

    Ik blijf lijver bij T-mobile omdat er andere (bel) tariven zijn die beter bij mij passen, maar vind die bundel van KPN toch wel handig dat ik seriues er over nadenk om mijn nummer mee te nemen naar KPN.

    Overigens zou zo een soort bundel ook uitstekend bij jullie niuewe strategie passen, het weg nemen van de stress voor kosten buiten de bundel.

    Het zou top zijn als jullie ook zo iets zouden doen! Ik ga het zeker in de gaten houden.

    Groetjes
    Daan

    • Sander

     Hoi Daan,

     Duidelijk verhaal en een goede tip! We gaan ermee aan de slag. Mocht je meer goede ideeën hebben dan hoor ik die natuurlijk graag :-).

     Groeten,
     Sander

    • Jelco de Jong

     Daan,
     Thanks voor je feedback. We zijn zeker van plan hier testjes mee te gaan doen later dit jaar. Mocht je nog andere ideeen hebben, kom maar op!
     Thanks,
     Jelco

 • Zo wordt video geoptimaliseerd voor schermen van smartphones. Daarnaast limiteren we gebruik op andere apparaten, bijvoorbeeld via een hotspot of mifi-router, tot 20 GB per maand.
  ——

  Yep, en hiermee haal je meteen je hele fundering van dit project onderuit.
  Puur en alleen door dat stukje zie ik al af van dit hele idee

  • Sander

   Hoi Lodan,

   Jammer dat je er zo over denkt. Helaas is deze maatregel nodig om overbelasting van het netwerk te voorkomen. We hebben een ontzettend goed en stabiel netwerk en willen het net zo goed houden. Maar wellicht kan dat op een betere manier, heb je suggesties waarop we dit beter kunnen regelen? Als je het leuk vind ben je van harte welkom op een van de inloopsessies die we organiseren, zie ook: https://www.t-mobile.nl/klantenservice/abonnement-en-prepaid/voordeelbundels/oneindig-online-smartphone.

   Groeten,
   Sander

 • ff serieus…… € 90,- per maand voor onbeperkt internet en dat komt BIJ je al bestaande abo….. € 90,- anno 2016. droom lekker verder…..

  • Sander

   Goedemorgen! Tja, het is inderdaad niet de goedkoopste bundel. Hij is bedoeld voor de echte grootgebruikers, die kunnen zonder limiet hun gang gaan om smartphones en tablets. Ook zit er iedere maand 2 GB aan data bij voor gebruik in de EU. Bij de concurrenten zul je geen vergelijkbare bundel kunnen vinden.
   Natuurlijk vergeten we ook de andere bundels niet, zo hebben we gratis de bundel van 12 GB vergroot naar 20 GB.
   Wat voor type bundel heb jij? En hoe zouden we die beter kunnen maken?

 • Remco

  Hallo Sander,

  90 euro is nog al wat, dat doet t-mobile US toch een stuk beter. Daar koop ik een abonnement voor 1 maand met unlimited internet en 100 bel min of 100 sms voor 40 dollar.
  groter land dat weet ik maar wel stof om over na te denken.

  • Sander

   Hoi Remco,
   Dank voor je bericht!
   Ik weet niet precies op welke Amerikaanse provider je doelt, ik kan er zelf niet eentje vinden onder de $90. Maar misschien kijk ik niet goed genoeg.
   Het klopt natuurlijk dat het geen goedkoop abonnement is. Toch vind ik het een mooi aanbod, vergelijk het maar eens met de concurrentie in NL. Je krijgt natuurlijk er ook een hoop voor terug, zoals 2GB per maand aan data voor in de EU :-).
   Groeten,
   Sander

   • Remco

    Sander,

    De provider is t-mobile maar dat gaf ik al aan in mijn eerdere post :).
    Gewoon te koop bij de Walmart en word daar zelfs voor je in je toestel gezet en getest voor je de deur uit loopt.
    Was de beste optie voor toeristen werd door de verkoper aangegeven.
    Oh en over de 2 GB euro data per maand, ik weet niet hoe vaak jij in het buitenland bent maar ik zie daar niet veel voordeel in 🙂

    • Sander

     Hoi Remco,
     Ahh, ik had beter moeten lezen inderdaad. Excuus :-). Bedoel je het prepaid pakketje van $40? Die zie ik nu ook. Er staat inderdaad unlimited talk, text & data. Maar “snel” internet is beperkt tot 3GB, daarna kun je onbeperkt internetten met een lagere snelheid. Dit is vergelijkbaar met onze 3GB bundel waarmee je ook kunt doorinternetten met lagere snelheid. Deze kost momenteel zo’n 30 euro met onbeperkt bellen.
     Groeten,
     Sander

 • Lisje

  Wat betreft de Prepaid discussie en T-mobile US. Misschien moet T-mobile NL is kijken hoe ze het in de US doen qua Prepaid: http://prepaid-phones.t-mobile.com/prepaid-monthly-plans?icid=WMM_PD_SMPLYPRPD1_AAW88WBN93755

  Waarom kunnen zulke dingen niet in Nederland.

  Ok prijzen zijn best hoog, maar voor Prepaid best redelijk. Onbeperkt Internet, na een bepaald aantal verbruikte GB, snelheid verlaging waardoor je nog wel kan e-mailen en social Media. En niet te vergeten onbeperkt bellen en SMSEN.

  Geen enkele Prepaid Provider die iets vergelijkbaars aanbied in NL. Uit nieuwsberichten weet ik dat T-mobile een flink aantal prepaid klanten is kwijtgeraakt, mischien tijd om de US versie voor Prepaid over te nemen 😉

  • Hey Lisje! Thanks voor het meedenken, we zijn bij T-Mobile NL ook aan het kijken naar welke mogelijkheden er liggen om onze klanten op prepaid de beste ervaring te bieden. Om dit aan te kunnen bieden zijn er wat technologische ontwikkelingen nodig, waar we nu hard aan werken. We onderzoeken welke pakketten we aan kunnen bieden en zullen deze testen als het platform live is. Als je maandag (19/6) op de website kijkt, dan zie je trouwens alvast de eerste stap: een bundel voor onbeperkt SMS’en.

 • Nico Pronk

  Leuk nieuws maar ik als klant aan de grens baal nog steeds dat het “oude” internet europa pakket weg is.
  Daarmee had je 500mb en bij op een 64k lijntje ideaal om in de auto online radio uit NL te kunnen beluisteren. Komt tmobile ook weer met een bundel voor Europa die niet stopt maar gewoon onbeperkt traag is.

  Want nu heb je in NL wel onbeperkt maar zo dra je 2km de grens overgaat is je internet weg:-(

  Nico

  • Lisanne Schoemaker

   Hi Nico, ik begrijp helemaal dat je het oude internet Europa pakket mist. Ikzelf als medewerker van T-Mobile was er ook niet blij mee dat we hier afscheid van hebben moeten nemen. Er speelde een aantal zaken mee waardoor de bundel zoals hij was niet meer kon blijven bestaan. Uit klantfeedback bleek dat een groot gedeelte van de gebruikers een grotere bundel wenste. Deze wens wilde we tegemoet komen maar daarbij konden we de onbeperkt lage snelheid niet in stand houden. Ook bracht het aanbieden van onbeperkt lage snelheid narigheid voor T-Mobile met zich mee. Er zat een groep (slimme) misbruikers op die met extreme hoeveelheden data verbruikte wat in de miljoenen liep wat wij aan buitenlandse aanbieders moesten afdragen (bij roaming betalen bij buitenlandse providers voor het feit dat jij op hen netwerk zit). Het vervelende is dat jij hier natuurlijk geen boodschap aan hebt en nu de dupe van bent maar helaas ligt dit buiten mijn invloed om dit te kunnen veranderen sorry! Wellicht dat we wanneer de roamingtarieven dusdanig laag zijn die buitenlandse providers aan elkaar afdragen, weer een vergelijkbare dienst kunnen introduceren. Ik hoop het! Groet, Lisanne

   • Nico Pronk

    Dankjewel voor je reactie.
    En de heldere uitleg. Blijft wel jammer.
    Hoop jullie maken zoch extra hard voor dit.
    Misschien tussen oplossing. Tmobilie onbeperkt in de landen waar tmobile ook zit denk aan Duitsland daar zal ik al heel erg mee geholpen zijn als je binnen het netwerk van T gewoon kan internetten ipv de dure andere bedrijven.
    Stel het svp eens voor aan de hoge bazen 🙂

    • Lisanne Schoemaker

     Inderdaad een goed idee. Had ook wel eens het idee om grenslanden aanbod te ontwikkelen. Dat lost al een hoop ellende op. De T-Mobile landengroep kan ook maar dan heb je niet Belgie erbij en vooral Oost-Europese landen. Ik zal beide eens pitchen aan de hoge bazen inderdaad!

 • Maarten w

  De filosofie van onbeperkt internet is een hele mooie, het geeft ons als klanten een gevoel van vrijheid, je kan altijd doen wat je wilt en je hebt toegang tot de informatie of het entertainment dat je wilt. Zonder beperkingen.

  Volgens mij ben ik nu een jaar of zes klant bij Tmobile, meestal met kleine abbonementjes van €15 ~ 25. Het mooie van Tmobile is dat je voor die prijs ook toegang krijgt tot het goede 4G netwerk waardoor je altijd en overal bereikbaar bent.

  Daarnaast zat er tot voor kort, ook ‘onbeperkt’ internet met een klein datalijntje van 64 kbits zodat je altijd via WhatsApp/facebook/ bbm/ snapchat en andere apps bereikbaar was.. ook als je een dag perongeluk wat meer data gebruikt zou hebben.

  Bij het nieuwe basisabbonement is dat lijntje er niet meer. Maar ben je gewoon helemaal niet meer digitaal bereikbaar als je perongeluk een serie of film streamt over je mobiele in plaats van het wifinetwerk.

  Voor wie altijd bereikbaar wilt zijn, heeft Tmobile dat nog stel samen en stel bij, maar daar betaal ik te veel voor zaken die ik niet gebruik. Maar een simpel klein abbonementje waarmee je altijd bereikbaar bent heeft tmobile niet meer voor mij. Dat is jammer.

  Ik hoop dat ook voor de basisabbonementen Tmobile de voorwaarden weer aanpast naar de oude voorwaarden en mogelijkheden, ik kan mij niet voorstellen dat zo’n 64/128kbits data verbinding(voor licht gebruik) voor als de bundel op is het netwerk erg belast.. en de gedachte, dat je ook met Tmobile Basis wel altijd bereikbaar bent is gewoon een erg fijne.

  Wel betalen, maar niet meer bereikbaar zijn voor als je bundel op is, past eigenlijk niet meer bij het leven anno 2016.

  • Sander

   Hoi Maarten,
   Dank voor je bericht! Fijn te horen dat je een tevreden T-Mobile klant bent. Bij het Basis Sim abonnement zit er inderdaad een “harde stop” op de databundel, dit hebben we gedaan omdat klanten aangeven dit liever te hebben dan het risico op onverwachte kosten. Het Stel Samen & Stel Bij abonnement is wat ‘luxer’, waar je dus kunt doorinternetten met een lagere snelheid.
   Ik neem je feedback mee en zal met mijn collega’s kijken of we bij het Basis Sim abonnement hier ook iets voor kunnen vinden.
   Sander
   Sander

 • Marco Den Haag

  Stel.. ik gebruik 40 gb per maand omdat ik veel.nachten werk en dan lekker naar netflix ed zit te kijken. Gaat mijn snelheid ineens omlaag onder de film of blijft hij gewoon hoog?

  • Sander

   Hoi Marco, dank voor je bericht! Netflix tijdens je werk? Lijkt me een fijne baan 😉
   Als je op je smartphone of tablet kijkt is het oneindig. Je kunt dus gewoon blijven kijken, ook na 40GB.
   Sander
   Sander

   • Marco Den Haag

    Alleen wel jammer dat het dan 100 euro kost per maand om alles onbeperkt te hebben……

 • Keesje

  Ik heb zelf een abbo met 20 GB, dus heb het zelf niet echt nodig, voor mijn 2 jonge dochters zou ik het wel handig vinden.

  Tijdje terug had je een prepaid provider Bliep, die bood dan voor 50 cent per dag onbeperkt internet, al ging het internet niet echt snel, het was wel handig dat er geen extra kosten gemaakt konden worden. Volgens mij was dat Bliep destijds ook best populair onder jongeren. Dus mijn vraag is kan T-mobile ook niet zo iets doen voor prepaid klanten, een max bedrag aan kosten per dag voor internet.

  Ben al een tijdje klant bij T-mobile en volgens mij had destijds T-mobile prepaid al zoiets in 2010 toen kon je voor max 2.50 euro per dag onbeperkt internet tegen een niet hele hoge internet snelheid maar redelijk acceptabele.

  Groeten
  Keesje

 • Amy Dekkers

  Goedemiddag!

  Ik heb in het verleden, vaak als ik een weekendje weg ging, gebruikt gemaakt van T-Mobile Laptop Prepaid, tot vorige week kon je nog voor een max van 4,58 euro per dag onbeperkt internetten.

  Voor sporadisch gebruik was het prima, de bedoeling is om daar deze weekend weer gebuik van te maken alleen ik zie helaas de tarief niet meer staan op de website, is dat een foutje of is gewoon die hele tarief verwijdered of want ik zie nue helemaal geen laptop prepaid tariefen meer op de site staan?

  Mvg

  Amy

  • Amy Dekkers

   Ik beantwoord mijn eigen vraag dan maar even…. Na Na-vraag bij de klantenservice te hebben gedaan, blijkt dus dat T-Mobile GEEN Laptop Prepaid tarieven meer aanbied, geen max van 4,58 euro per dag meer.

   Duur natuurlijk maar was voor sporadisch gebruik super handig.

   Onbegrijpelijk dat T-mobile dat juist NU niet meer aanbied, net wanneer de nieuwe strategie van T-mobile is gestart.

   En dan is T-Mobile verbaast dat er duizenden Prepaid klanten weg lopen. Erg jammer T-mobile, erg jammer.

 • Michael Sonderman

  Binnenkort ga ik op vakantie naar Kroatië, mensen worden steeds slimmer en gaan onderzoeken.
  Travel en Surf was 4 jaar geleden het goedkoopste in het buitenland, Kpn en Tele2 zijn Julie inmiddels voorbij KPN €14,99 voor 1GB en Tele2 10€ voor 1 GB
  Iedereen weet tegenwoordig dat je in je vakantieland beter het simkaartje kan kopen voor je Mifi, Laat in Krotie nou het grootste netwerk van TMobile zijn en bij de ANWB (internationalsim) koop je 5GB voor €45 (€5 voor de SiM en €40 voor de data) op t-mobile netwerk.
  Mijn vraag? Waarom kan ik niet in Nederland alvast 5GB toevoegen voor Kroatië eenmalig, ipv dat omslachtige gedoe? Het is technisch toch mogelijk dat je alleen via tmobile netwerk kan internetten?

  • Lisanne Schoemaker

   Hi Michael, die vraag zie ik inderdaad vaker voorbij komen. We nemen je wens mee en ik ga kijken of we een dergelijk aanbod kunnen ontwikkelen waarmee je op alle T-Mobile netwerken in het buitenland voordelig en veel kunt internetten. Dan heb je helaas nog geen oplossing voor je aankomende vakantie vrees ik 🙁 Nog een vraagje specifiek over je idee. Is het voor jou echt een wens dat je het alvast wilt kunnen toevoegen en regelen in Nederland en waarom? Dank voor je feedback! Groet, Lisanne

   • Michael

    Voor Europa heeft dat niet zoveel zin meer als dat volgend jaar pas van kracht wordt, omdat je vanaf 15 juni 2017 sowieso kan internetten vanuit je bundel.
    Nu neem ik een Mifi mee, omdat je anders een ander nummer krijgt met lokaal simkaartje, maar nu wel hele gezin 5 personen op
    makkelijker is op je eigen simkaart

    • Lisanne Schoemaker

     Het heeft inderdaad minder zin maar er zijn nog steeds landen in de T-Mobile groep die buiten de EU vallen dus dan heb je er wel wat aan. Een mifi is inderdaad een goede oplossing. Fijne vakantie alvast!

 • Stefan

  Er zijn hordes klanten die 90 euro per maand iets te veel vinden voor
  50+ mbit internet omdat ze die snelheid niet nodig hebben, maar die
  zouden prima de helft betalen voor onbeperkt internet met een beperkte
  snelheid. Voor een smartphone is 4 mbit meer dan voldoende, voor een
  router thuis of in de auto of als reserveverbinding op de zaak is 8 mbit
  meer dan voldoende. 8 mbit over 4G is vaak al sneller dan wat er op
  bedrijventerreinen aan ADSL ligt en voor T-Mobile ligt hier de kans om
  dat ADSL van PTT volledig weg te concurreren door het aanbieden van
  abonnementen met een beperkte snelheid. Voor meer snelheid moet
  vanzelfsprekend meer worden betaald: Upsell is king. Echter dan moet er
  ook een “minder” aanbod zijn.

  • Sander

   Hi Stefan, thanks voor je bericht. We zijn bezig met een pilot waarin we een 4G verbinding inzetten als vervanger voor vast internet: https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis had je hier al van gehoord?
   De suggestie voor een constante verbinding met lagere snelheid en dus ook lagere prijs is een interessante, ik zal hem voorleggen aan de mensen die daaraan werken.
   Groeten,
   Sander

 • Beau

  What the flippin’ bleep €90,- ?!!

  • Beau

   Excuses voor de ongenuanceerde reactie. Ik was te snel in mijn oordeel, ik was niet op de hoogte van alle feiten. Beide reacties kunnen verwijderd worden als dat mogelijk is.

   • Sander

    Hoi Beau, geen problem. Dank voor je reacties, ik ga even kijken of ze te wissen zijn.
    Sander
    Sander

 • Kabie

  Dit is al vaker voorgesteld bij de berichten hier, en T-mobile schreef dat ze er mee aan de slag gingen, maar dat is inmiddels ook al meer dan 3 maanden geleden zie ik…

  Maar ik ben het dus helemaal mee eens met de vorige berichten hier, waar iemand voorstelde om ook voor Prepaid in te voeren dat nadat je je databundel hebt verbruikt wel gewoon nog tot einde van de maand kan door internetten tegen lage snelheid.

  Het voorkomt irritatie dat je toch per ongeluk per MB gaat betalen, want, ja, T-Mobile stuurt waarschuwing SMSje maar heb toch wel degelijk al een paar keer gehad dat die te laat komt waardoor je toch weer extra kosten maakt, of dat je net met iets bezig bent wat meer data dan normaal kost.

  En daarbij is het ook gewoon irritant dat je niet meer kan verder whatsappen. Een 6 KB verbinding is al genoeg voor whatsapp en voor t-Mobile zal dat echt geen probleem moeten zijn, eventueel als extra dienst voor paar euro extra per maand.

  Bij andere T-Mobile bedrijven in het buitenland heb je dat ook al gewoon voor Prepaid. In Duitsland en VS bv… Het zou echt top zijn als dat T-Mobile NL dat ook voor de Prepaid klanten in NL zouden willen doen.

  Groeten

 • Prepaid

  Jammer dat bij de prepaid internet bundels de snelheid niet word verlaagd naar 64kbps net als bij de sim only’s.

  Je had dat bv kunnen doen bij de grootste prepaid internet bundel per maand die 15 euro kost voor 2 GB.

  Super irritant om 15 euro per maand te betalen en dat je dan een paar dagen voor afloop door je bundel heen bent en niet eens meer een whatsappje kan versturen. Lijkt mij niet meer dan fair om dat wel te doen, bij de sim onlys is dat standaard en die kosten maar 10 e per maand.

  • Prepaid

   Jammer dat niemand van T-Mobile dan even de moeite neemt om te antwoorden.

   Mijn voorstel lijkt mij namelijk best redelijk en makkelijk te realiseren.

   • Viola

    Hoi prepaid,
    Ik lees je vraag net pas. Mijn excuses! Uiteraard willen we ook gaan kijken wat we met prepaid gaan doen. Het is nu zo dat dit technisch écht niet kan. Prepaid zit nog op een oud system zullen we maar zeggen, maar daar komt dit jaar verandering in. Dan gaan we ook opnieuw naar het aanbod voor prepaid kijken. Hopelijk past dit dan beter bij wat je wilt! 🙂 Groetjes, Viola

 • Bas koole

  Ik heb juni een 24 maanden abonnement genomen altijd online onbeperkt 4g voor 102,99 per maand dit alleen voor kaart in mobiele router ik gebruik gemiddeld 250 gb per maand en dat was tot begin nov geen probleem tot ik merkte dat mijn snelheid verminderende en zelf meldingen kreeg dat ik door mijn 5 gb heen was het gevolg is nu dat ik niet meer onbeperkt online kan zijn 4g maar max 155 gb per maand kan gebruiken en dit is het gevolg van de eenzijdige wijziging van de overeenkomst en het uitblijven van de juiste communicatie naar de gebruikers opgemerkt moet worden dat de wijziging geen voordeel is voor de gebruiker en deze afbreuk minimaal 1 maand voor invoering op duidelijke wijze naar klant gecommuniceerd moet worden regelgeving ACM wat nu ? Ik kom met mijn probleem en T mobile erkend dat zij mij niet meer kunnen leveren wat ik overeengekomen ben en bieden aan de overeenkomst 19 maanden voor einde te beëindigen zonder kosten , maar laat ik nu heel tevreden was tot begin november over mijn overeenkomst maar nu niet meer . Als je voortijdig je overeeenkomst met je provider wil opzeggen is het eerste antwoord altijd u moet uw overeenkomst voldoen en terecht want daar sluit je een overeenkomst voor af om zekerheid te hebben en betaal je het aantal maanden dat je overeenkomst nog voortduurt de de afkoop som aan de provider nu draai ik het om t mobile heeft eenzijdig mijn overeenkomst gewijzigd en dit was niet in mijn voordeel dus hou ik t mobile voor het contract uit de dienen op de voorwaarden die zijn overeengekomen of koop mijn overeenkomst af en betaal mij 19 maanden x 102,99 € dat was namelijk mijn zelfde afgeschreven bedrag per maand maar wat is reactie van T mobile dat kunnen we niet ik ben nu eens benieuwd waar dit op uit draait ? En wacht af ik heb stelling genomen ik wil mijn overeenkomst houden zoals voorheen was

  • Sander

   Beste Bas,

   Dank voor je bericht. We hebben inderdaad een aanpassing gemaakt in de bundle: hij is 20 euro goedkoper geworden en we hebben de manier waarop we overbelasting op het netwerk voorkomen veranderd. Deze aanpassing was nodig om de netwerkbelasting beheersbaar te houden. Zie ook http://newsroom.t-mobile.nl/t-mobile-kondigt-forse-prijsverlaging-aan-van-onbeperkt-mobiel-internetten/ voor wat achtergrond.
   Alle klanten zijn hierover geinformeerd via een Sms, waarschijnlijk heb je die gemist omdat je de Simkaart in een router hebt gestopt..
   Je hebt nog steeds onbeperkt internet. Je begint namelijk iedere dag standaard met 5GB, je kunt deze daarna zovaak je wilt en gratis aanvullen met bundeltjes van 1GB. Dit kun je eenvoudig doen via My T-Mobile.
   Groeten,
   Sander

 • Koker

  Zoals hieronder ook al door meerdere word aangegeven… is het niet een idee om ook bij prepaid de snelheid te verlagen wanneer je internet bundel op is? Je krijgt wel een sms wanneer je nog maar 5 MB overhebt, maar vaak komt die sms te laat en weg beltegoed. Op het tmobile forum lees ik ook regelmatig berichten van gebruikers waar hetzelfde is voorgekomen, en het is ook jammer dat je dan niet meer kan whatsappen, en nee meerdere bundels afsluiten in 1 maand is geen optie.

  Kijk is naar jullie collegas bij T-mobile in Duitsland. Als je bundel op is word je snelheid verlaagt naar 64 kbps voor de rest van de maand, zodat je nog wel verder kan appen, moet toch te doen zijn…

  • Sander

   Beste Koker,
   Dank voor je bericht, we nemen het mee :-).
   Groeten,
   Sander

 • Johnny

  Hallo,

  Ik zie dat jullie binnenkort met volledig nieuwe abonnementen gaan komen. Maar worden de Prepaid Internet tarieven ook dan vernieuwd, zoals ik in enkele reacties hier onder lees? Zou leuk zijn als jullie daarmee ook tmobile usa volgen 🙂

  • Viola

   Hoi Johnny, welke T-Mobile USA tarieven bedoel je? Ik ben wel nieuwsgierig. Heb vandaag op de website gekeken, maar zag eigenlijk vooral maandelijkse bedragen bij prepaid staan van 30-40-50 dollar. Bedoel je die? Los daarvan, ja we zijn wel bezig met prepaid, maar dat laat nog even op zich wachten. Ik hoop later dit jaar met beter nieuws te komen voor je! Groetjes, VIola

   • Johnny

    Hoi Viola, Dat zijn inderdaad de Prepaid Bundels die ik bedoelde. Het handige bij de Prepaid bundels van T_mobile USA, is dat wanneer je bundel op is je internet snelheid word verlaagd, zodat je nog wel wat kan browsen en appen en dat soort zaken.

    Waarom ook niet zo iets doen in NL voor Prepaid…. Ik bedoel ik betaal nu al een tijdje bij tmobile 15 euro voor 2 GB, ik kom regelmatig data tekort voor dat de bundel opnieuw word verlengd, dat vind ik niet erg, maar het is wel jammer dat ik dan niet eens meer bereikbaar ben op whatsapp.

    • Viola

     Thanks Johny en ikers, we zullen kijken of we jullie input mee kunnen nemen!

   • Ikers

    T-Mobile USA Heeft met Prepaid wel meer opties voor internet. Bij T-Mobile USA is bv muziek luisteren ook Onbeperkt, die mbs tellen niet mee voor je bundel. Daarnaast hebben ze ook dag en week bundels: https://prepaid-phones.t-mobile.com/pay-as-you-go Is je data op, kan je tegen 128kbs toch nog door internetten, genoeg voor apps.

    Ook combineert T-Mobile USA Sms, bellen en data in 1 bundel…. Genoeg opties om de prepaid bij tmobile te verbeteren.

    • ikers

     Toevoeging. Zelf zou ik erg graag zien bij Prepaid. Dat er een 24 uurs pas internet dag komt. bv 2,5 euro voor 24 uur onbeperkt internet. Soms heb je een dag veel meer data nodig dan normaal, dan zou zo iets erg handig zijn. In vele andere landen heb ik dit bij prepaid vaak zien voorkomen!