Reizen

Roaming in de EU: internetten, bellen, alles in het buitenland

Geschreven door  | 

Vanaf nu kun je bel-, sms- en internetbundels bij T-Mobile in de hele EU gebruiken. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over extra kosten. Dat is lekker op vakantie gaan! Ik kan mij voorstellen dat je hier wat vragen over hebt, daarom leg ik je uit wat er voor jou gaat veranderen als je de grens over gaat.

Internetten in de EU: blijf lekker online

Jouw internetbundel is nu ook geldig binnen de hele EU. Check dus gerust het nieuws op een Franse camping of plan/navigeer je route in Berlijn: we rekenen hiervoor géén extra kosten.

 • Zijn je MB’s op in de EU? Of heb je helemaal geen internetbundel? Dan kun je direct een MB-aanvuller kopen via My T-Mobile, net zoals je in Nederland gewend bent.
  Maak je geen zorgen, als je MB’s op zijn sturen we je een sms’je met daarin de link.
 • Heb je nu onbeperkt internet in Nederland? Dan kun je in de EU een paar GB per maand gebruiken.

Bellen en sms’en in de EU

Of je nu in Groningen of Oberhausen bent, je belt en sms’t gewoon vanuit je bundel binnen de EU.

 • Heb je onbeperkt bellen in NL? Dan heb je ook onbeperkt bellen in de EU.
 • Heb je onbeperkt sms’en in NL? Dan heb je ook onbeperkt sms’en in de EU.
 • Heb je geen bel- of sms-bundel, of is je bundel op? Dan betaal je hetzelfde buiten-de-bundel-tarief als in Nederland.

Let op: wil je bellen naar buitenlandse nummers? Dan werkt het nét even anders:

 • bel of sms je vanuit Nederland naar een EU-land, bijvoorbeeld Frankrijk? Dan gaat dit niet uit je bundel.
 • bel of sms je vanuit Frankrijk naar een vast of mobiel nummer in Duitsland? Dan gaat dat wel uit je bundel. Extra voordeel voor jou!
 • bel of sms je vanuit Nederland naar een land buiten de EU, zoals Turkije of Canada? Dan bel je niet uit je bundel en blijf je de standaard tarieven betalen.

Reis je verder de wereld in?

Als je buiten de EU reist, dan gaan bellen, sms’en en internetten niet uit je bundel. Maar ook dan maken we het je gemakkelijk: koop een Travel & Surf internetpas. Je kunt kiezen voor een vast aantal MB’s en een vaste prijs. We hebben passen in verschillende groottes, dus je kunt zelf kiezen wat bij jou past. Lees meer over de Travel & Surf passen, of bekijk de tarieven voor verre landen.

We houden je op de hoogte

Je hoeft al deze informatie niet uit je hoofd te leren: iedere keer als je een grens over gaat sturen we je een sms. In de sms staat hoe jouw abonnement werkt in het land waar je bent. Ook kun je via de My T-Mobile app jouw verbruik in het buitenland bekijken. En is je internet (bijna) op, dan sturen we ook nog een sms! Probeer zo maar eens onverwachte kosten te krijgen in het buitenland. 🙂

Wat ga ik nu precies betalen in het buitenland?

Goede vraag! Dat kunnen we alleen niet zo makkelijk zeggen, want dat hangt van 2 dingen af:
1. Waar je naar toe gaat.
(In Zuid-Korea zijn de kosten bijvoorbeeld hoger dan in België.)
2. Welk abonnement je hebt.
Vooral als je in de EU blijft, dan gelden je bel-, sms-, en internetbundels zoals je hierboven hebt gelezen.

Supertip van ons voor jou

Als je in Nederland bent, sms gratis PRIJS <LAND> naar 5545. Bijvoorbeeld PRIJS SPANJE of PRIJS NIEUW-ZEELAND. We sturen je een sms terug met daarin de tarieven die voor jou gelden in dat land. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kun je zorgeloos de grens over.

Let op: je moet wel met je eigen mobiele nummer sms’en. We gebruiken namelijk het telefoonnummer om je te herkennen.

Fijne reis!
Heb je nog vragen? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag!

 

Knowledge Manager bij T-Mobile, wat neerkomt op: ervoor zorgen dat voor jou duidelijk is wat wij voor je doen.

 • Tiny Prins-Franken

  Ik heb tmobile samen mijn man heeft nu 500mb cadeau gekregen maar kan het nu niet gebruiken in de EU er staat wel 4g bovenin de balk maar kan niks doen. Hij heeft ook roaming aan staan hoe kan hij nu ook internetten.

 • Louis Doorn

  Wat ik nu weer jammer vind is dat ik met mijn abonnement (250 Mb) alleen maar 100 Mb kan kopen voor een aanzienlijk hogere prijs dan 500 Mb. Mijn vrouw en ik zijn al jaren trouwe klant maar ik denk dat we maar eens ergens anders gaan kijken.

  • Ruud Oud

   Hi Louis,

   Dat klinkt niet zo voordelig nee…
   Sowieso kun je je 250 MB ook gewoon in de EU gebruiken, zonder extra kosten. Dat lijkt me alvast een voordeeltje. Is je internetbundel op? Dan hebben we net als in Nederland verschillende MB-aanvullers voor je, voor dezelfde prijs als in Nederland. Je hebt gelukkig meer te kiezen dan alleen 100 MB.

   Loop je toch nog ergens tegenaan? Let me know!

 • Jessica van de Water

  Wat enorm onduidelijk. Nederland is toch een EU land? Als je van Frankrijk naar Nederland belt of andersom ben je toch binnen de EU aan het bellen? Ruud Oud, u bent er totaal niet in geslaagd dit duidelijk te maken dus graag een hernieuwde poging.

  • Ruud Oud

   Hi Jessica,

   Bellen naar een ander EU-land vanuit Nederland wordt inderdaad niet voordeliger…
   We houden ons aan de regels die de Europese Commissie heeft opgesteld over gebruik in het buitenland. Als je vanuit je thuisland (Nederland) belt gelden gewoon de tarieven van je abonnement.

   Ik hoop wel dat duidelijk is dat:
   • Bellen in een ander EU-land voordeliger wordt
   • Sms’en in een ander EU-land ook
   • En internetten in een ander EU-land natuurlijk ook
   Fijne zomer!

 • Pietje

  Fijne vakantie! Roam ze!

 • Adrian Tudor

  I will be out of Netherlands for about 2 months , I have an plan with T Mobile , can I stay that long using my plan, internet and calls , or I have a time to get back in Netherlands ? I have to work in Italy ! Thank you

  • Ruud Oud

   Sorry for the late reply Adrian, but yes you can use your plan in Italy. In our regulations we do mention that if you stay abroad over 4 months, we can contact you about your plan.

 • Kaylee de Ruiter

  Wat ik helaas nergens kan vinden, is hoe het zit met promoties in het buitenland. Momenteel zit ik in Griekenland en krijg smsjes over promoties. Bijvoorbeeld de 5000 mb om unlimited te ervaren, of mijn prepaid surprise. Vervolgens wordt het bijgeschreven bij mijn bundels, maar kan ik er geen gebruik van maken, omdat ik dus in het buitenland zit. Ik kan hier echter niets over terug vinden. Hoe zit dat nu precies?

  • Ruud Oud

   Goed punt Kaylee. In de EU (dus ook in Griekenland) kun je je bundels/tegoed gewoon gebruiken, zonder extra kosten. De promoties, zoals 5000 MB of PrePaid Surprise vallen hier helaas buiten. Op http://www.t-mobile.nl/buitenland/internet-buitenland (onderaan) lees je er meer over.

 • Gerhard Boersema

  Hoi, hoe zit het met onbeperkt muziek luisteren in het buitenland (Duitsland en Tjechie)? Kan dat nog steeds buiten de bundel om?

  • Ruud Oud

   Hi Gerhard, je kunt in Nederland Datavrij naar muziek luisteren neem ik aan? Dan kun je in de EU (Duitsland en Tsjechië: check) tot 6 GB per maand Datavrij naar muziek luisteren. Is het je gelukt om de 6 GB op te maken, dan gaat muziek streamen gewoon uit je internetbundel.

 • Cock Dekker

  Waarom heb ik hier nu ineens geen 4G meer maar 3?? Ik zit in italië agliano di terme

 • Geert Caelers

  Hallo ,
  Ik zit nu 2 weken al in Slovenië,
  En ik kan nu met mijn bundel lekker internetten zonder extra kosten.
  Ik heb zelfs op heel veel plekken 4g .
  Maar het is zo traag dat ik al die tijd het nieuws niet heb kunnen lezen .
  En de rabo app ook niet werkte.
  Alleen WhatsApp werkt wel zonder filmpjes.
  Als dat de keerzijde is van “zonder extra kosten ”
  Dan vrees ik dat het toch een andere provider gaat worden.

 • joyce schink

  Zit nu ruim een week in Spanje. Internet is ongelooflijk traag. Meestal niet eens 3g. Wat is er aan de hand? Ik lees artikelen over het blokkeren van internet in het buitenland door de providers??? T mobile spreekt van een storing??? Duurt nu al een week! Erg jammer. Ben al ontelbare jaren abonnee van t mobile. Maar denk er sterk aan om niet voor contract verlenging te kiezen volgende periode.

 • Jan Weststrate

  Hallo, ik zit zonder verbinding in het buitenland…. Wat moet ik doen?

 • Giu Lio

  Ik zit in Italië en de T-mobile App geeft verkeerd verbruik, zijn jullie oplichters!! Hoe zo zorgeloos in het buitenland?? Alles gaat buiten de bundel!! Niet te geloven van T-mobile! Oplichters.

  • Ruud Oud

   Hi Giu, vervelend dat de app laat zien dat alles buiten je bundel gaat.

   Ik weet niet wat voor abonnement je hebt, wil je daarom onze webcare strijders een berichtje sturen met je 06-nummer? Zij kunnen dan met je meekijken en je (waarschijnlijk) geruststellen. Op http://www.t-mobile.nl/klantenservice/contact-mobile staat hoe je webcare via Facebook, Twitter of ons forum kunt benaderen.

   Fijne vakantie nog!

   • Giu Lio

    Klantenservice is op de hoogte gehouden maar nog steeds verbruik status blijf tot 5 dagen achter..

 • Ruud Oud

  Cock, Joyce, Jan, Geert (en anderen): ook in de EU wil je gewoon snel internet hebben en gelijk heb je!
  Helaas lukt dit niet altijd, om verschillende redenen:
  – We hebben al gemerkt dat onze klanten enorm aan het roamen zijn. Ook klanten van onze concurrenten en andere toeristen doen dat. Dat levert de buitenlandse providers heel veel extra internetverkeer op, en niet iedere provider kan daar even goed mee omgaan.
  – Zeker wanneer je in een toeristische hotspot bent, bijvoorbeeld Rome, of juist op een camping op het platteland (waar minder goede dekking is) is er een risico dat je een tragere verbinding hebt.

  Wat kun je hieraan doen:
  – Je telefoon uitzetten en genieten van de omgeving 🙂
  – In de instellingen van je toestel zelf een andere lokale provider kiezen om te kijken of dit beter werkt.
  – Geef ons webcare team een seintje als je internetverbinding zwaar onder de maat is. Zij kunnen je snel informatie geven en -misschien- ook een oplossing.

 • Azem Hendriks

  Kunt u uitleggen wat die begrenzing van 60,50 betekent in het buitenland?

  • Ruud Oud

   Hi Azem, wanneer je in het buitenland niet kiest voor internetten via een MB-aanvuller of Travel&Surf pas, kun je in sommige gevallen kiezen voor Betalen per MB. Zoals de naam al zegt betaal je dan per MB (hoeveel hangt af van je abonnement). Vroeger zat op Betalen per MB een begrenzing; na 60,50 aan kosten stopte de verbinding en kon je nog een keer kiezen. Sinds deze zomer is deze begrenzing opgeheven. Kijk dus goed uit wanneer je kiest voor Betalen per MB.

 • Rob Kraaijeveld

  Hallo heb een vraagje zit in Frankrijk nog 46 MB over van mijn maandbudget nu staat als ik kijk dat ik ook 60 dagen onbeperkt internet heb ernaast tot 2018 wat bedoelen ze nu hiermee

 • Petra Ravia

  ik ben net terug uit Portugal. was blij dat roaming nu ook in EU dus ook Portugal mogelijk is. Echter helaas blijkt in heel Portugal het Internet ontzettend traag te zijn. Wachten, wachten, geen verbinding etc. verbinding wordt verbroken dit geldt zowel voor wifi als via mijn abonnement. Klopt het dat dit in Portugal zo slecht geregeld is? of komt het door de contractpartner van t-mobile in portugal?

  • Ruud Oud

   Hi Petra, welkom thuis! Natuurlijk hangt het heel erg af van de plek waar je precies bent geweest. Maar omdat je zegt dat je ook via wifi problemen had met een trage/wegvallende verbinding vermoed ik dat het niet alleen ligt aan de providers (MEO of NOS). Jammer dat het internet wat tegenviel, maar hiermee is je vakantie hopelijk niet in het water gevallen.

 • Harrie Yvonne Peeters

  Ben in portugal algarve, heb 500mb maar deze word niet gebruikt, inplaats daarvan wordt alleen mijn langzaam internet van tmobile gebruikt en dat is tergend langzaam, is het opzet van tmobile dat ik niet eerst mijn 500mb kan gebruiken?