Blog

Roaming in de EU: internetten, bellen, alles in het buitenland

Geschreven door  | 

Vanaf nu kun je bel-, sms- en internetbundels bij T-Mobile in de hele EU gebruiken. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over extra kosten. Dat is lekker op vakantie gaan! Ik kan mij voorstellen dat je hier wat vragen over hebt, daarom leg ik je uit wat er voor jou gaat veranderen binnen én buiten de EU.

Internetten in de EU

Jouw internetbundel is nu ook geldig binnen de hele EU. Hiervoor hoef je alleen dataroaming aanzetten via je toestelinstellingen, je bent dan overal in de EU online. Check dus gerust het nieuws op een Franse camping of plan/navigeer je route in Berlijn: we rekenen hiervoor géén extra kosten.

 • Zijn je MB’s op in de EU? Of heb je geen internetbundel? Dan kun je direct een MB-aanvuller kopen via My T-Mobile, net zoals je in Nederland gewend bent.
 • Heb je nu onbeperkt internet in Nederland? Dan kun je ook maandelijks een aantal GB’s per maand in de EU gebruiken.

Bekijk welke landen in de EU horen. 

Bellen en sms’en in de EU

Of je nu in Groningen of Oberhausen bent, je belt en sms’t gewoon vanuit je bundel binnen de EU.

 • Heb je onbeperkt bellen in NL? Dan heb je ook onbeperkt bellen in de EU.
 • Heb je onbeperkt sms’en in NL? Dan heb je ook onbeperkt sms’en in de EU.
 • Heb je geen bel- of sms-bundel, of is je bundel op? Dan betaal je hetzelfde buiten-de-bundel-tarief als in Nederland.

Bellen naar het buitenland, zo werkt het:

 • bel je vanuit NL naar een EU-land, bijvoorbeeld Frankrijk? Dan gaat dit niet uit je bundel, de nieuwe regels gelden alleen als je in de EU bent.
 • bel je vanuit Frankrijk naar Duitsland, dan gaat dat wel uit je bundel.

Internet buiten de EU

Reis je buiten Europa? Koop dan een Travel & Surf internetpas die bij jou past voor een vast aantal MB’s en een vaste prijs. De pas is tijdelijk geldig én alleen in het buitenland. Je zit dus nergens aan vast.

We houden je op de hoogte

Je hoeft al deze informatie niet uit je hoofd te leren: iedere keer als je een grens over gaat sturen we je een sms. In de sms staat hoe jouw abonnement werkt in het land waar je bent. Via de My T-Mobile app kun je jouw verbruik in het buitenland bekijken. Heb je nog een vraag? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag!

 

Knowledge Manager bij T-Mobile, wat neerkomt op: ervoor zorgen dat voor jou duidelijk is wat wij voor je doen.

 • Tiny Prins-Franken

  Ik heb tmobile samen mijn man heeft nu 500mb cadeau gekregen maar kan het nu niet gebruiken in de EU er staat wel 4g bovenin de balk maar kan niks doen. Hij heeft ook roaming aan staan hoe kan hij nu ook internetten.

 • Louis Doorn

  Wat ik nu weer jammer vind is dat ik met mijn abonnement (250 Mb) alleen maar 100 Mb kan kopen voor een aanzienlijk hogere prijs dan 500 Mb. Mijn vrouw en ik zijn al jaren trouwe klant maar ik denk dat we maar eens ergens anders gaan kijken.

  • Ruud Oud

   Hi Louis,

   Dat klinkt niet zo voordelig nee…
   Sowieso kun je je 250 MB ook gewoon in de EU gebruiken, zonder extra kosten. Dat lijkt me alvast een voordeeltje. Is je internetbundel op? Dan hebben we net als in Nederland verschillende MB-aanvullers voor je, voor dezelfde prijs als in Nederland. Je hebt gelukkig meer te kiezen dan alleen 100 MB.

   Loop je toch nog ergens tegenaan? Let me know!

 • Jessica van de Water

  Wat enorm onduidelijk. Nederland is toch een EU land? Als je van Frankrijk naar Nederland belt of andersom ben je toch binnen de EU aan het bellen? Ruud Oud, u bent er totaal niet in geslaagd dit duidelijk te maken dus graag een hernieuwde poging.

 • Ruud Oud

  Hi Jessica,

  Bellen naar een ander EU-land vanuit Nederland wordt inderdaad niet voordeliger.
  We houden ons aan de regels die de Europese Commissie heeft opgesteld over gebruik in het buitenland. Als je vanuit je thuisland (Nederland) belt gelden gewoon de tarieven van je abonnement.

  Bellen in een ander EU-land wordt wel voordeliger.
  Sms’en in een ander EU-land trouwens ook.
  En internetten in een ander EU-land natuurlijk ook.
  Fijne zomer!