Blog

Wifi in de auto maakt een lange autorit met kids leuk!

Geschreven door  | 

Het is tegenwoordig mogelijk om wifi in je auto te hebben. En dat is héél handig als je, net als ik, vaak lang met je kids in de auto moet zitten. Ik leg uit hoe het werkt.

Verveling op de achterbank

Het leverde altijd een hoop stress op. Plande ik met het gezin een leuke dag uit, weekendje weg of familiebezoek, moesten we vervolgens anderhalf uur de kids op de achterbank van de auto zoet houden. Ik herinner me nog goed hoe mijn moeder dat vroeger deed: tel de rode auto’s, ik zie ik zie wat jij niet ziet enzovoort. Na 5 minuten was ik als klein jongetje alweer uitgekeken op zo’n spelletje, en dan begint de verveling. Het was altijd een behoorlijke opgave om zonder ruzie op de achterbank veilig op bestemming aan te komen.

Sinds kort gebruik ik hier een niet geheel pedagogisch verantwoordelijke oplossing voor. Er is één ding wat kinderen goed vermaakt: de iPad met Netflix of wat leuke spelletjes. En dan moet je natuurlijk online zijn. Waar ik voorheen altijd mijn batterij zat te verspillen aan tethering, gebruik ik nu een MB-verdeler en CarFi in de auto.

Wifi in de auto

De CarFi dus. Dat is een klein apparaatje van Huawei. Je stopt hem in de sigarettenaanstekerhouder van de auto, en dan zorgt hij voor wifi. De MB-verdeler simkaart die ik erin heb gedaan, is verbonden met het T-Mobile 4G-netwerk. Hij verbruikt gewoon data uit mijn normale databundel van mijn mobiele abonnement. Door het signaal wat 4G omzet naar wifi zijn alle iPads nu zonder problemen verbonden in de auto.

huawei carfi

Dit levert een totaal nieuwe ervaring op! Een dagje Efteling, wat een ritje is van anderhalf uur, gaat nu als volgt: we installeren de kids in de gordels, iPadjes aan, koptelefoontjes op en rijden maar. Na een paar afleveringen Pieter Konijn of Snuf de Hond komen de kleintjes er opeens achter dat we er al zijn. De welbekende vraag “zijn we er al?” die gemiddeld 10 keer gesteld wordt tijdens zo’n ritje, is vervangen door een verbaasde opmerking “zijn we er nú al?”.

Autorit zonder stress

Het is misschien niet zo pedagogisch verantwoord als de ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet-spelletjes van vroeger, maar ik beschouw het maar als de geaccepteerde moderne variant. En laten we wel wezen: voor papa en mama is het heerlijk om zo’n rit zonder stress, onze eigen muziek en zelfs een goed gesprek te hebben. Lange autoritten zijn leuk!

Ook benieuwd naar hoe dit werkt? Lees alles over de MB-verdeler. De CarFi is op dit moment alleen nog te koop in de Huawei partnerstore in de Kalverstraat, Amsterdam.

Ik ben Product Manager bij T-Mobile en regel onder meer gave app-deals. Fan van technologie en mobiele innovatie. Dol op koken op mijn barbecue, weer of geen weer. Je kan mij altijd wakker maken voor een goede film of serie.

 • Wiebe

  Waarom gebruik je niet gewoon de wifi-hotspot van je telefoon? Doet hetzelfde zonder dat ik er aparte apparaten voor moet kopen.

  • Bart

   Hi Wiebe,

   Wat het voor mij handig maakt is dat het altijd werkt, ook als bijvoorbeeld mijn vrouw de auto pakt… Ze gebruiken dan in de auto gewoon mijn databundel die in tegenstelling tot die van mij vrouw wel groot is. Het is daarnaast net weer even iets minder hassle…

 • heleen

  De digitale verslaving is groter dan velen denken. Ik wens je veel succes als je kids groter/ puber zijn! Nog even en dan kunnen we n mobiel/ipad in de handen transplanteren. Daar lijkt het nu soms al op. Ik kies er bewust voor om dit in de auto nu net niet te doen. En voor ‘schermvrije uren’ thuis. Zodat er nog iets v functioneel ‘ je vervelen’ is. Of er spontaan n creatief idee ontstaat.

 • bootjohn

  Hoe doe je het met de limiet van 10GB in EU op de “onbeperkt” internet deal van T-Mobile? De CarFi is duur: €120 Waarom niet een gewone pocket wifi mét batterij van €49, die je ook buiten de auto kan gebruiken? En dan met de EUROPA-SIM op het T-Mobile netwerk (of Orange) voor buiten de bundel verbruik.